newsletter

Nederlanders open voor verzekering via energiebedrijf

PERSBERICHT

Marktverkenning geeft aan dat Nederlanders open staan voor innovatieve verkoopkanalenPlaatje talen

Rotterdam, 15 oktober 2015 - Uit een marktverkenning van Bengrip blijkt dat de meerderheid van de ondervraagden een verzekeringsaanbod van hun energieleverancier serieus zouden overwegen. In een eerder onderzoek komt Nederland naar voren als een land waar traditionele verzekeringen op nieuwe manieren kunnen worden verkocht en Bengrip wilde dit toetsen aan de hand van een concreet voorbeeld. 73% van de deelnemers aan het onderzoek geeft aan een aanbod van hun energiebedrijf serieus te zullen bestuderen, waarbij vooral de premie een belangrijk element zal zijn. De deelnemers die niet open staan voor een dergelijke aanbieding blijken vooral in de oudere leeftijdscategorieën te zitten.

Light bulbNederland is een volwassen verzekeringsland met innovatieve verkoopkanalen. "Samen met Engeland, Denemarken en Finland, maken we opvallend veel gebruik van nieuwe kanalen voor de aankoop van verzekeringen. Denk maar aan alles op internet, de ANWB of de Hema. Daarom wilde we toetsen hoe ver dit kan gaan. Met de huidige technologie kan alle informatie worden samengebracht voor een maatwerkverzekering. En juist een energiebedrijf zou dit efficiënt kunnen aanbieden.", aldus Joop Korver, directeur van Bengrip. In het onderzoek is het scenario geschetst waarbij de huidige energieleverancier een aanbod doet voor een particuliere verzekering. Daarbij maakt het bedrijf gebruik van alle informatie uit het klantenbestand, aangevuld met andere, publiekelijke informatie. Met deze informatie kan de energieleverancier een op maat gemaakte aanbieding doen. Aan 66 deelnemers is gevraagd of zij dit aanbod zouden overwegen. 42% van de deelnemers bestudeert zo'n aanbod sowieso, en nog eens 27% geeft aan dit te zullen bestuderen als het een scherpe premie biedt. Prijs, voorwaarden en gemak zijn de drie belangrijkste voorwaarden voor de deelnemers.

Het onderzoek laat verder zien dat de helft van de deelnemers zich via internet oriënteert op het gebied van verzekeringen. De traditionele tussenpersoon is tot nu toe het meest gebruikte aankoopkanaal voor verzekeringen, maar bij de jongere groepen verschuift dit naar de direct-writer en het internet.

Bengrip ziet de verkoop van verzekeringen voor particulieren en kleinzakelijken in Nederland steeds verder verschuiven van de traditionele kanalen naar nieuwe partijen. "Gespecialiseerde adviseurs blijven bestaan, maar wij verwachten dat de verkoop van verschillende verzekeringen steeds meer via goedkope en innovatieve kanalen gaat plaatsvinden.", aldus Korver.

Bengrip specialiseert zich in het ontwikkelen van verzekeringsprogramma's voor specifieke groepen en via efficiënte kanalen. Bengrip is een internationale Affinity Broker, en een adviesbureau voor verzekeraars, brokers, en financiële dienstverleners.

 

Update 3 januari 2014: Uit een onderzoek van het FD blijkt dat inmiddels twee energiebedrijven overwegen om verzekeringen te verkopen.

 

Verzoek om rapport

Uw achternaam*
Please let us know your name.
Voornaam of voorletters*
Please provide your first name or initials.
Uw E-mail adres*
Please let us know your email address.
Bedrijfsnaam
Ongeldige invoer
Functie of titel
Ongeldige invoer
Land
Please select country
Extra vragen of opmerkingen
Please let us know your message.
Gelieve de veiligheidscode in te voeren* Gelieve de veiligheidscode in te voeren*
  Vernieuw
Incorrect entry
Click op de knop om uw verzoek te versturen

Share this article